Pet televizijskih serija koje ne biste trebali da propustite ove jeseni/zime!

Odmah da vam kažemo da ukoliko ovde očekujete preporuke za neke ljubavne/turske/indijske/španske serije – na pogrešnom ste mestu! Takođe, ovo nije top lista serija i redosled po kome ih predstavljamo je slučajan. Autor ovih redova, bez izuzetaka, uživa gledajući ova ostvarenja. Pa da krenemo.

The Walking Dead (Okružen mrtvima) polako krcka svoju četvrtu sezonu, a već se zna da je peta uveliko u pripremi. Serija koja govori o borbi sa strašnim neprijateljem (zombijima), ali i o ljudima koji su mnogo češće, neuporedivo opasniji od ovih bezumnih stvorova. To je priča o životu, stradanju, požrtvovanju, ljubavi, prijateljstvu ali i o izdaji, ljudskom ludilu u svetu pogođenom „zombikalipsom“.

Serija obiluje eksplicitnim scenama nasilja, krvlju i zaista strašnim zombijima. Definitivno nije za mlađe od 18 godina ili one sa slabim srcem! Za sve ostale ide preporuka ove serije, koja samo u Americi po epizodi ima preko 13 miliona gledalaca. To je svrstava u sam vrh po gledanosti. Za sve vas koji, eventualno, nisu čuli za ovu seriju, ista se emituje svakog ponedeljka na TV Fox od 22.50 sati.

Arrow (Strela) je savremena ekranizacija jednog od heroja DC Comics stripova. Serija je ušla u drugu sezonu i možemo slobodno reći da je sve bolja i bolja! Za one koji ne znaju, Strela (ili Zelena Strela) je lik iz stripova iz univerzuma koji je mnogo poznatiji po Betmenu ili Supermenu. Ipak, odluka da mu se posveti serija je, pokazalo se zasad, pun pogodak.

Prepuna sjajnih specijalnih efekata, scena borbi (gde su dominantne one sa upotrebom luka i strele), zatim dobrom glumačkom postavkom, ali i sjajnom i mračnom pričom, ova serija će trajati bar još nekoliko sezona. Za sve one koje bi da je gledaju, nažalost kod nas ni jedna televizija je ne emituje. Znači, da bi ste je pogledali morate sami da se snađete. A to, u eri brzog interneta koji je gotovo svakom dostupan, neće biti toliko teško! Zato navalite jer Vas Oliver Kvin, Felisiti i ekipa očekuju.

Revolution (Revolucija) je još jedna serija koju, nažalost, ne možete gledati na ekranima domaćih televizija, ali i ovde možete primeniti onaj savet kao i u vezi Strele.

Kada je reč o priči ove naučno-fantastične serije, premisa je vrlo jednostavna – kakav bi bio svet kada bi potpuno i nepovratno nestala struja? Pa možete pretpostaviti da bi ubrzo nastupilo novo mračno doba gde čak i upotreba hladnog oružja kao glavnog (ima i vatrenog, ali veoma ograničeno) sugeriše da nešto nije debelo kako treba! Seriju briljantno nosi Bili Burk (Billy Burke), a „lepotu“ seriji daje prelepa Trejsi Spiridakos (Tracy Spiridakos).

Da li će uspeti da svetu vrate električnu energiju, zaista ne znam, ali mogu da Vam potvrdim da se sa svakom epizodom otvaraju neka nova pitanja…što bi naš narod rekao: „al su ga zapetljali“! Ukoliko vam nešto znači, tvorac serije je Džej Džej Abrams (Cloverfield, Lost, Star Trek, Star Wars VII), a producent iste Džon Favro (režiser prva dva Iron Man-a).

Četvrtu seriju koju bismo preporučili zove se Marvel’s Agent of S.H.I.E.L.D! Kao što možete videti, Marvel je odlučio da proširi svoj svet i na televiziju, pa nam je ponudio nešto što bi nas zabavljalo u čekanju njihovih novih filmova (Thor 2 se trenutno daje u bioskopima, a čekaju nas Captain America 2, Avengers 2 itd.).

U ovom ostvarenju možete steći malo dublji uvod u rad ove supertajne organizacije koja brine za dobrobit čovečanstva. „Šildovce“ predvodi Agent Koulson koji je, setićete se, zaginuo u Avengersima u sukobu sa Lokijem. Razlog i način njegovog uskrsnuća ćemo verovatno saznati u nekoj narednoj epizodi ili čak nekom narednom Marvelovom filmu. Serija je delo Džosa Vedona, režisera prvih Avengers-a, ali i kultne serije „Firefly“ (o istoj nekom drugom prilikom). Kako god da bude, da biste ovo gledali, opet ću pomenuti oni priču iznad o brzom internetu i snalažljivosti.

Za kraj ovog teksta smo ostavili seriju koja se tek pojavila na televiziji (nažalost, ne i kod nas) i koja je već pobrala veoma dobre kritike od publike. Čak i rejting na imdb.com (ukoliko to možemo uzeti kao pokazatelj) govori u prilog ove serije. U pitanju je još jedno naučno-fantastično ostvarenje – Almost Human. Kako vam zvuči kombinacija ljudskog i androidskog policajca koji, u ne tako dalekoj budućnosti, sarađuju na raznim policijskim slučajevima (specifičnim za tu ne tako daleku budućnost). U glavnoj ulozi je Karl Urban koga još znamo i iz filmova poput Doom, Star Trek ili Riddick franšize. Emitovano je tri epizode dosad pa ako ne želite da „kasnite“ previše – snalazite se!

Na kraju, neko će verovatno postaviti pitanje zašto smo predložili serije koje se ne emituju kod nas (i pitanje je da li će ikad). Odgovor je jednostavan, suviše su dobre da bi smo ih propustili zbog nepostojanja sluha kod vlasnika domaćih televizija za sve nas kojima su dojadile „one“ serije s početka teksta, ali i razni „Istražitelji“ i „serije rekordne gledanosti“.

Izbor je Vaš!

Odgovorite