Od danas u bioskopima “Čuvari nasleđa” i “Zimska priča”

Repertoar beogradskih bioskopa od danas će obogatiti dva atraktivna i kvalitetna američka ostvarenja – “Operacija: Čuvari nasleđa” i “Zimska priča”, kao i hit kod mlade publike “Vampirska akademija”.

Akcija, komedija i drama iz vremena Drugog svetskog rata “Operacija: Čuvari nasleđa” (Monuments Men) u režiji Džordža Klunija, čija je evropska premijera bila ovih dana na festivalu u Berlinu, u Srbiju stiže u distribuciji “Megakom filma”.

Kluni je, pored režije, pisao scenario zajedno sa Grantom Heslovom, a i igra jednu od glavnih uloga uz Kejt Blanšet i Meta Dejmona. U sjajnoj glumačkoj ekipi su i Bil Marej, Džon Gudman, Žan Dižarden, Bob Balaban, Hju Bonevil i Dimitri Leonidas.

Scenario je inspirisan stvarnom pričom o najvećem lovu na dragocenosti u istoriji i “nemogućoj misiji” u koju se upustilo sedam direktora muzeja, istoričara umetnosti i kustosa i savezničkih zemalja. Umetnička dela zarobljena su iza neprijateljskih linija, a nacisti odlučni da unište sve što im je na putu jer Rajh propada.

“Megakom” je najavio i “Vampirsku akademiju” (Vampire Academy: Blood sisters) u žanru akcije, komedije i fantazije. Reditelj je Mark Voters, scenarista Danijel Voters, a igraju Zoe Dojč, Lusi Fraj i Danila Kozlovski.

Mesto zbivanja je Akademija Sv. Vladimira, na kojoj vampiri uče kako da koriste magiju, a dampiri – poluljudi/poluvampiri prolaze kroz obuku kako bi mogli da ih zaštite.

 

Romantični film “Zimska priča” (Winter”s Tale) za srpsku publiku obezbedio je distributer “Blitz Film & Video”.

U ovom dugo očekivanom filmu igraju Kolin Farel, Rasel Krou, Dzenifer Koneli, Vil Smit, Džesika Braun Findli.

 

“Zimska priča” je romantična elegija o davno izgubljenim ljubavima koje se ponovo susreću u nekom drugom vremenu.

Odgovorite