“Dubioza kolektiv” odgovorili novinaru hrvatskog “Jutarnjeg lista”Ne uklapamo se u vaš “fašistički svjetonazor”

Članovi benda “Dubioza kolektiv”, reagovali su na izjave Janka Benkića, novinara hrvatskog “Jutarnjeg lista”, koji ih je nazvao “dominantno bošnjačkim bendom”.Ponukani vašim tekstom došli smo na ideju da osnujemo još dva benda “Dubioza kolektiv”, koji će biti popunjeni članovima iz adekvatnih etničkih skupina na odgovarajućim teritorijama. Možda bi se onda bolje uklopili u vaš fašistički svjetonazor u kojem je etnički predznak važniji od sadržaja.”, naveo je bend u saopštenju.

Dubioza kolektiv može biti sve samo ne “dominantno bošnjački”, “dominantno hrvatski”, ili “dominantno srpski” bend, ali nam se čini da stavovi iznešeni u vašem tekstu dominantno šupački”.

Momci iz benda su kazali da se niko od njih ne izjašnjava kao Bošnjak, a da u njihovom bendu postoji momak i iz Srbije koji svira saksofon.

Oni su dodali da takvi kao on i njegovi istomišljenici, neprekidno pokušavaju da umanje socijalni i nad-etnički karakter nezadovoljstva građana, i da umesto toga pokušavaju da u prvi plan stave nepostojuće međunacionalne sukobe.

Tekst hrvatskog autora, možete da pročitate OVDE

Odgovorite