EVO ZAŠTO JE ŠUMAHER U KOMI: Lekari su pogrešno procenili Mihaelove povrede!

Nemački mediji tvrde da su posledice za zdravstveno stanje Šumahera mogle da budu manje da su lekari spasilačke službe bolje procenili situaciju u kojoj se Nemac nalazi. Lekari spasilačke službe koji su prvi stigli na mesto nesreće sedmostrukog svetskog šampiona F1 Mihaela Šumahera pogrešno su procenili težinu povreda slavnog nemačkog vozača.

Ovu informaciju su preneli pojedini nemački mediji, koji su se bavili rekonstrukcijom dešavanja posle nesreće. Šumaher je 29. decembra prošle godine doživeo nesreću na skijanju u Meribelu u Francuskoj kada je glavom udario u stenu, a od tada se nalazi u veštačkoj komi. Nemački mediji tvrde da su posledice za zdravstveno stanje Šumahera mogle da budu manje da su lekari spasilačke službe bolje procenili situaciju u kojoj se Nemac nalazi. Šumaher je prvo prebačen u malu bolnicu u Mutijeu, a tek kada mu se stanje dramatično pogoršalo prebačen je helikopterom u Grenobl gde je operisan.

Šumaher je posle nesreće bio svestan, pričao je i pomerao je ruke i noge, što je lekare spasilačke službe navelo da Nemac nije u teškom stanju. U ovom slučaju brzi dolazak na mesto nesreće bio je otežavajuća okolnost za lekarski tim.

“Da su spasioci došli nesto kasnije, verovatno bi prepoznali da se radi o ozbiljnim povredama opasnima po život”, navodi nemački listovi.

Ove informacije nije želela da komentariše portparolka nemačkog vozača Sabine Kem.

Mihael je u bolnici u Grenoblu od 29. decembra gde je dva puta bio podvrgnut operaciji, a lekari su krajem januara počeli postepeni proces buđenja iz kome. Šumaher je pre nekoliko nedelja počeo da reaguje na zvuk i uspostavlja kontakt očima sa svojom porodicom.

Kurir.rs

Odgovorite