Zvezda izbačena iz Evrope!

Ono sto prethodnim upravama nije uspelo ovoj jeste. Po prvi put u svoj istoriji Evropski gigant kakav je crvena zvezda nece igrati evropska takmicenja za sezonu 2014 -2015

Naime UEFA je donela odluku, Crvena zvezda izbačena je iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Nepune dve nedelje nakon što je Crvena zvezda osvojila titulu prvaka Srbije, prvi put u svojoj istoriji doživela je da bude izbačena iz evro-kupova.

Razlog? Naravno kršenje pravila finansijskog fer-pleja.

“Očekujte mir u Zvezdi i Zvezdu u Evropi”, rekao je potpredsednik kluba Ivica Tončev u petak oko 13 časova pre početka vanredne sednice Upravnog odbora crveno-belih, na stadionu u Ljutice Bogdana. Tri i po sata kasnije, na zvanicnom portalu uefe objavljeno je da će šampion Srbije biti eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno suspendovan na godinu dana iz evro-kupova.

Ostaje da se vidi da li će Srbija ostati bez predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili će Zvezdino mesto biti ustupljeno nekom drugom klubu.

 

UEFA je saopštila da je odluku donela nezavisna komisija na čelu sa precedavajućim Žozeom Narsisom da Kunjom Rodrigesom i da je presudna bila provera izvršena u aprilu. Kao razlog, navedeni su preveliki dugovi i nagomilane tužbe.

 

Crvenoj zvezdi ostavljeno je deset dana da podnese žalbu Sudu za arbitražu u sportu.

Odgovorite