Nju Ingland “oteo” titulu Sihoksima

Tim Nju Inglend Pejtriots osvojio je titulu prvaka u američkom fudbalu, pošto je u finalu lige NFL, posle velikog preokreta, savladao Sijetl Sihoks sa 28:24 (0:0, 14:14, 0:10, 14:0). U poslednjim sekundama utakmice Nju Ingland je na svojoj gol liniji presekao napad Sihoksa sprečivši ih da postignu tačdaun i tako obezbedio osvajanje četvrte titule. Sinoćni 49. Super Boul je obilovao svim onim detaljima zbog kojih je američki fudbal najgledaniji i najpopularniji sport širom sveta.

Uz nekoliko obrta na utakmici i u zaustavnim vremenima, tačnije poslednjih 30 sekunci prvog i drugog poluvremena, nezadrživa trčanja, munjevita dodavanja i hvatanja na granicama zakona fizike. Utakmicu je obeležio i sam finiš u kome su 26 sekundi pre kraja, na gol liniji Patriotsi, tačnije novajlija Malkolm Batler, uspeli da preseku loptu Sijetla i tako spreče prošlogodišnjeg šampiona da odbrani titulu. Branilac titule, Sijetl, vodio je u Arizoni sa 10 poena razlike pred poslednju četvrtinu, ali je Nju Inglend za tih 15 minuta uspeo da napravi preokret. Sihouksi su u poslednju četvrtinu ušli sa 24:14, ali su sjajna odbrana Patriota i neverovatni Tom Brejdi režirali veliki preokret.

Junaci pobede bili su legendarni Tom Brejdi sa dva tač dauna i novajlija Malkolm Batler, koji je presekao pas kvoterbeka Sijetla Rasela Vilsona.

izvor.rts.rs

Odgovorite