Slavilo se 3 dana: Euforija “Melanija” obuzela Sevnicu

Inauguracija novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa je, osim u Americi, predstavljala događaj od važnosti za jedan mali grad u Sloveniji.

Grad Sevnica organizovao je različite manifestacije u tri dana, kako bi obeležili inauguraciju Donalda Trampa, ali prvenstveno da bi prikladno ugostili posetioce, koju su došli da vide gde je to odrasla prva dama Amerike, Melanija Tramp.

Rođena Melanija Knavs, gospođa Tramp je živela u Sevnici sa ocem, prodavcem automobila i majkom, koja je radila u fabrici tekstila, kada je Slovenija pripadala bivšoj Jugoslaviji, piše Dejli Mejl.

Melanija je, u kasnim tinejdžerskim godinama napustila Sevnicu, kako bi se posvetila karijeri modela.

Stanovništvo Sevnice je pozvalo predsednički par da dođe u posetu, a inauguraciju su obeležili različitim manifestacijama.

Gradonačelnik Srećko Ocvirk kaže da je Sevnica organizovala besplatne obilaske, izložbe lokalno proizvedenih roba i brendova u zamku iz XII veka, i festival vina.

Do nedavno je ovaj grad na obali Save bio poznat po svojim fabrikama donjeg rublja i nameštaja, kao i po 900 godina starom zamku. Samo se nekolicina njih sećala devojke po imenu Melanija Knavs, koja je rođena 1970. godine.

Put karijere kao modela doveo ju je u Njujork, gde je postala treća supruga Donalda Trampa 2005. godine.

tramp

Melanija ima američko državljanstvo i retko posećuje svoje rodno mesto, ali uprkos tome u Sevnici vlada, kako kažu lokalci,”Melanijamanija”.

U pekari Julija, koja se nalazi u glavnoj ulici u Sevnici, možete da probate parče “Melanije”, kremaste čokoladne torte punjene orasima, sa zlatnim prelivom. Zaposleni u pekari kažu da je torta “pravi hit” i da dolaze ljudi iz Ljubljane kako bi probali čuvenu Melanija tortu.

Čak se lokalna obućarska radnja, koja ručno pravi obuću, pridružila “Melanijamaniji” i proizvela ogranično izdanje papuča, pod nazivom “Bela kuća”.

Ipak, Trampovi nisu oduševljeni ovakvim načinom laskanja, pa su nedavno angažovali advokata, kako bi sprečili korišćenje svog imena u komercijalne svrhe, bez njihovog pristanka.

Izvor.b92.net

Odgovorite