Preminuo Rene iz serije “Alo, Alo”

Glumac Gorden Kej preminuo u 75. godini

 

Legendarni kafedžija iz serije “Alo, Alo”, preminuo je rano jutros u staračkom domu, potvrdio je njegov agent.

Gorden Kej je imao 41 godinu kada je dobio ponudu da igra u seriji Dejvida Krofta “Alo, Alo”.

Iste sekunde je prihvatio, i na poziciji vlasnika kafea, tačnije supruga koji je oženio madam Edit ostao deset godina (1982 – 1992).

Gorden Ficdžerald Kej (75), engleski komičar rođen u Jorkširu 1941. godine. Igrao je ragbi, radio u fabrikama tekstila i traktora, Studirao je na Univerzitetu “King James” u Hadersfildu, gde se zaposlio kao radijski voditelj. Njegov najveći uspeh – intervjuisao je “Bitlse” 1965. godine!

Ubrzo ga je zainteresovala gluma – pojavio se u nekoliko serija, igrao je pored slavnog britanskog komičara Ronija Barkera, a onda, ulogom Renea, i sam postao legenda.

 

rene

Gorden je 1989. godine napisao autobiografiju u kojoj se osvrnuo na svoju “aktuelnu ulogu”. U knjizi “Rene i Ja: nešto kao autobiografija” pisao kako je od stidljivog klinca iz radničke porodice u Jorkširu postao ekstrovertni Rene. Priznao je i da je najveći udarac za njega bio kada su tabloidi otkrili da je homoseksualac. Ipak, glumac je osvojio simpatije ljudi kada je javno priznao da je sve istina. Potom je u autobiografiji pisao o tome koliko je teško biti “stidljivi, debeli, gej mladić”.

Pisao je i da je njegovo pravo ime GordEn, ali da ga britansko udruženje glumaca greškom proglasilo GordOnom.

Tokom zvanično najjače oluje u Evropi, koja je zahvatila Veliku Britaniju 1990. godine, Rene je zadobio teške povrede – deo drvene reklame se odlomio, probio šoferšajbnu automobila i zabio glumcu u čelo.

Odgovorite