Zauvek u našim srcima – Toše Proeski danas bi proslavio 36. rođendan!

Fanovi i prijatelji iz regiona i šire, na današnji dan, 25.01., prisećaju se svog omiljenijeg pevača, makedonskog slavuja Toše Proeskog.

Da je živ, Toše bi danas proslavio svoj 36.-i rođendan. Nažalost, sudbina je zapisala drugačije. Sa svega 26 godina Toše nas je prerano napustio, ali je iza sebe ostavio iznimno bogatu muzičku riznicu.

Veliki čovek i humanist, tek je mali deo svega onoga što je Toše bio za života. Mladića koji je osvajao prekrasnim osmehom, pre svega krasila je skromnost, a uvek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude.

tose

U celoj regiji nema kolege muzičara koji za pevača nije imao uvek, samo reči hvale. Tošine reči ˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog muzičara, ali i onima koji nisu imali tu prigodu.

Za brojne obožavatelje Toše Proeskog, vreme je stalo 2007. godine, ali balkanski princ i dalje živi kroz svoje pesme i dela.

Tako je i danas. Deset godina kasnije, na njegov rođendan, fanovi se prisjećaju makedonskog slavuja.

U Kruševu će u memorijalnom centru biti održana izložba do sada neobjavljenih Tošetovih fotografija, takođe, biće promovisana i neobjavljena instrumentalna verzija pesme “Nikada”.

Odgovorite