Trijumf Adel na dodeli Gremija, među nagrađenima i Bouvi

Sve do poslednjeg trenutka nije se znalo ko će od dve zvezde – Bijonse i Adel – osvojiti Gremi nagradu. Britanka je, međutim, bila pobednica osvojivši nagradu za Album godine (“25”) i Pesmu godine (“Hello”).

Adel je ukupno osvojila čak pet Gremi nagrada, uključujući i onu za Najbolji pop vokalni album i Najbolje pop solo izvođenje, što znači da je ponovila uspeh iz 2012, tada sa albumom “21” i pesmom “Rolling in the Deep”.

Bijonse je, međutim, u ovoj godini imala najviše nominacija – čak devet. Ipak, osvojila je dve nagrade: za Najbolji muzički spot za “Formation” i Najbolji urbani savremeni album “Lemonade”.

Iako je kući otišla sa manje nagrada nego što je očekivano, “Kraljica B” imala je upečatljiv nastup i izvela dve pesme “Love Drought” i “Sandcastles” posvećene konceptu majčinstva, novog rođenja i isceljenja. U tom znaku, najavila ju je njena majka Tina Nouls, dok su je iz publike bodrili muž Džej Zi i ćerka Blu Ajvi. To je bio njen prvi nastup otkako je otkrila da očekuje blizance.

Pored Bijonse i Adel, Chance the Rapper dobio je nagradu kao Najbolji novi izvođač.

Manje je poznato da je Dejvid Bouvi je tokom svoje dugogodišnje karijere osvojio samo jedan Gremi i to za Najbolji spot za pesmu “Jazzin’ for Blue Jean”.

Nepravda je prekasno ispravljena. Sinoć je osvojio pet posthumnih nagrada za “Blackstar” album: Najbolje rok izvođenje, Najbolju rok pesmu, Najbolji album alternativne muzike, Najbolji aranžman i najbolje pakovanje albuma.

Sinoćni šou trajao je nešto kraće od četiri sata, a između ostalih, nastupili su The Weeknd sa Daft Punk-om, Marin Moris i Ališa Kiz, Demi Lovato, Tori Keli, Little Big Town i Andra Dej, Ed Širan, Stardžil Simpson, Šeron Džouns i Lejdi Gaga sa Metalikom.

Odgovorite