Preminuo Bil Pakston

Bil Pakston, iskusni glumac sa širokim rasponom uloga i zvezda brojnih holivudskih filmova, poput „Terminatora“, „Osmog putnika“ i „Titanika“, preminuo je u 62. godini života.

Njegova porodica je u zvaničnoj izjavi potvrdila glumčevu smrt, prenosi Si-En-En.

Teška srca vas obaveštavamo da je Bil Pakston preminuo usled komplikacija nakon operacije. Bio je voljeni muž i otac. Bogatu i živopisnu holivudsku karijeru otpočeo je pre četiri decenije. Voljen i aktivan glumac i filmadžija. Svako ko je poznavao Bila, mogao je da oseti njegovu strast prema umetnosti, kao i njegovu toplinu i neumornu energiju“, navela je porodica u saopštenju.

Pakston je karijeru počeo 1975. godine, kao 20-godišnjak. Počeo je sa malim ulogama, od kojih je jedna bila u Terminatoru Džejmsa Kamerona. Nakon toga je sa istim rediteljem sarađivao u hit filmovima Osmi putnik, Istinite laži i Titanik. Glumio je, između ostalih, i u filmovima Terminator II, Na ivici vremena, Apolo 13, u serijalu Deca špijuni i mnogim drugima.

Iako je na televiziji glumio od osamdesetih godina 20. veka, poslednjih godina se uspešno vratio tom mediju. Igrao je glavnu ulogu u hvaljenoj i nagrađivanoj drami Velika ljubav, a kasnije i u nekoliko uspešnih mini-serija. Imao je epizodnu ulogu u popularnoj seriji Marvelovi specijalni agenti.

U trenutku smrti igrao je glavnu ulogu u seriji Dan obuke, koja je svoju premijeru imala ranije ovog meseca. U karijeri je osvojio nagradu Emi za mini-seriju Hatfildi i Makoji.

Sa suprugom Luiz Njuberi, sa kojom je u braku proveo 30 godina, imao je dvoje dece.

Odgovorite