Grupa „Babe“ objavila je novi singl „Primabalerina“, pred koncert koji će 1. aprila održati u „Mikser hausu“, u Beogradu.„Pesma je nastala kao tok misli i igra reči. Poruka je očigledna, tj. kako je ubijena vrhunska umetnost u nas. Praviti ambiciozni video-klip mi je takođe nemoguća misija, tako da sam odlučio napraviti nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovde se ne juri za lajkovimaveć za razumevanjem trenutka u kome se nalazimo“, objašnjava frontmen „Baba“ Žika Milenković.

„Pesma je nastala kao tok misli i igra reči. Poruka je očigledna, tj. kako je ubijena vrhunska umetnost u nas. Praviti ambiciozni video-klip mi je takođe nemoguća misija, tako da sam odlučio napraviti nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovde se ne juri za lajkovimaveć za razumevanjem trenutka u kome se nalazimo“, objašnjava frontmen „Baba“ Žika Milenković.

Primabalerina je pesma koja poznatu uvrnutu duhovitost „Baba“ ovog puta smešta u dodatno pomereni ambijent svadbe, koji je poslužio kao savršeno mesto za „ubistvo“, a sve je začinjeno, malo je reći, spektakularnim pop refrenom, za koji bi i „Koldplej“ dao sve!

Žika ističe da „pesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo. A jedino što svetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst.“

Autor pesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je spot sa tekstom pesme montirao Srđan Mitrović.

Prvi samostalni koncert „Baba“ u Beogradu posle više od 20 godina pauze biće održan u subotu 1. aprila (21 čas) u „Mikser hausu“, a Žika ne najavljuje „klasičan koncert već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog“.

nastavak OVDE ili na www.rts.rs

Odgovorite