Dokumentarni film Sredinom, koji je u nedelju uveče emitovan na Al Jazeeri Balkans, upoznaje gledaoce sa životnim putem Edina Dervišhalidovića, poznatijeg kao Dino Merlin, koji je jedna od najvećih balkanskih zvezda pop muzike svih vremena.

Njegova biografija je ujedno i svedočanstvo o burnom životu Balkana, u kojem, osim ratova, postoje i neke lepše veze, one koje se osete kroz muziku i odnos publike prema zajedničkim muzičkim zvezdama.

“Obično kad čujem da prave film o nekome, pomislim na najgore – ili da je mrtav, ili da je njegovo već davno prošlo, tako da, kad su mi Zumbul (režiser filma Emir Zumbul Kapetanović) i ekipa iz Al Jazeere došli s predlogom da rade film odmah nakon što je krenula turneja ‘Hotel Nacional’, nije mi bilo dobro”, kazao je Dervišhalidović na promociji filma u Sarajevu.

Režija: Emir Zumbul Kapetanović, Direktor fotografije: Amel Đikoli, Ton: Adis Baždarević, Izvršni producent: Riad Hasović, Montaža: Emir Z. Kapetanović, Asistent montaže: Denis Crvčanin, Saradnik na scenariju: Džejna Avdić, Rasveta: K-LIGHT Sarajevo, Producent / Al Jazeera Balkans: Sead Kreševljaković, Grafički dizajn: Muamer Adilović, Modeling: Hasan Bajramović, Animacija: Adnan Halvadžija, Fotografija: Edvin Kalić.

Ovo je dokumetarni film o životu Dina Merlina:

Odgovorite