POSLE DUGOGODIŠNJE BORBE SA BOLEŠĆU Preminula holivudska glumica

Darlin Kejts, glumica koja je igrala majku Leonarda Dikaprija i Džonija Depa u filmu “Šta izjeda Gilberta Grejpa” preminula je 26. marta u svom domu, saopštila je porodica. Darlin se godinama borila sa gojaznošću.

Porodica se oglasila saopštenjem u kojem stoji:

– Voljena majka, supruga i naša Gaga, pozvana je kući, na neki način neočekivano, mirno u snu u nedelju ujutru, 26. marta. Smiruje nas to da više nije u bolovima i da je sada u rukama našeg nebeskog oca.

Darlin je bila glumica amaterka, koju je reditelj Las Halstrom angažovao iako nije imala bukvalno nikakvog glumačkog iskustva. Primetio ju je scenarista Piter Hedžis u epizodi jedne televizijske emisije o ljudima koji zbog gojaznosti ne mogu da se kreću.

Darlinini problemi sa kilogramima počeli su kada je imala 12 godina, i kada je utehu u hrani pronalazila zbog porodičnih problema. Njeni roditelji su rešili da se razvedu, a to je Darlin jako teško palo. Godine 1981, kada je imala 34 godine i skoro 200 kilograma, podvrgla se operaciji smanjenja želuca. Uspela je da smrša oko 50 kilograma, ali se potom ponovo ugojila. U tom periodu imala je 260 kilograma.

 

aaa

Kolege tvrde da je bilo uživanje raditi sa njom. Džoni Dep nazvao ju je “iznenađenjem filma”, a njenu glumu “bez mane”, dok je Dikaprio za nju rekao da je najbolja mama u filmu koju je ikada imao.

 

Izvor.blic.rs

Odgovorite