Želja mi je bila da dođem u Istanbul i upoznam košarkašicu koja je bila sa Draženom u autu“, izjavila je Biserka Petrović, kojoj se želja ispunila zahvaljujući novinarki Semri Hunter, prenose mediji u regionu.

Majka legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, Biserka upoznala se u Istanbulu sa turskom igračicom Hilal Edebal, koja je bila u automobilu u kojem je poginuo njen sin.

Podsećanja radi, Dražen Petrović je poginuo u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine. Za razliku od ostalih hrvatskih reprezentativaca, koji su se u Zagreb vraćali avionom, Dražen je na put krenuo automobilom sa devojkom, nemačkom manekenkom i košarkašicom Klarom Šalanci, koja je bila za volanom. Tragedija se dogodila na autoputu u Nemačkoj.

Klara je vozila crveni golf, a Dražen je spavao na mestu suvozača. Oni su udarili u kamion koji se isprečio na putu. Klara ga nije videla pošto je bila slaba vidljivost.

Dražen Petrović je poginuo, a Klara je prošla sa povredama. U automobilu je bila i turska košarkašica Hilal Edebal, koja je sedela na zadnjem sedištu i koja je zadobila teške povrede. Hilal je bila Klarina prijateljica, koja je bila u automobilu da bi joj pravila društvo.

„Želja mi je bila da dođem u Istanbul i upoznam košarkašicu koja je bila sa Draženom u autu“, izjavila je Biserka Petrović.

Želju joj je ispunila TV stanica TRT Vorld. Novinarka ove televizije Semra Hunter dovela je Biserku Petrović u Istanbul gde je upoznala Hilal.

Susret je bio veoma emotivan, a Hilal je priznala da joj je posle nesreće bilo teško i da je čak pokušala i da se ubije

Hilal ni sama nije znala da je bila u kobnom automobilu. Sudar joj je ostavio trajne posledice na mozak prouzrokovao amneziju zbog koje pati od rupa u sećanju, psihičkih slomova i problema u ponašanju.

– Zašto je Petrović, čovek takvog statusa i bogatstva, morao putovati iz Nemačke za Zagreb baš automobilom, ne avionom? Zašto sam ja baš tada morala da budem u Nemačkoj – neka su od pitanja koja su godinama mučila danas 47-godišnjakinju.

Odgovorite