Otkriveno pravo ime Jona Snowa ( SPOILER )

Upozoravamo vas da je u pitanju SPOILER iz sedme sezone serije Game of Thrones.
U jednom postu na Redditu pojavila se fotografija iz novog broja Empire Magazinea koji treba da izađe sledećeg meseca, a u njemu je intervju Isaaca Hempsteada Wrighta (koji glumi Brana u “Game of Thrones”) u kojem on otkriva pravo ime Jona Snowa.

Izgleda da Bran zna koje je pravo ime Jona Snowa, a sada ga znamo i mi. Spremni? Njegovo pravo ime je Jaehaerys Targaryen!

U poslednjoj sezoni koju smo gledali otkriveno je da su roditelji Jona Lyanna Stark i Rhaegaar Targaryen. Znali smo koje mu je prezime, ali ne i ime. Ako se sećate Lyanna je šapnula ime deteta Nedu Starku, ali je ono ostalo nepoznato.

Zašto baš ovo ime? Jaehaerys je bio četvrti iz loze Targaryen koji je sedeo na Gvozdenom tronu i bio je poznat kao “Mudri”, “Mirotvorac”, “Stari kralj”.  Njegova duga vladavina bila je proseritetna.

Jaehaerys II je bio pra-pra deda Jona Snowa. Njegova vladavina bila je kratka zbog bolesti, ali dobra. Ako je Lyanna bil zaljubljena u Rhaegara onda ima smisla što je detetu dala staro Targaryensko ime. Ne samo što je bio njegov predak, već je Jaehaerys bio taj koji je primio proročanstvo o Obećanom princu od stare šumske veštice Jenny.

Ovo proročanstvo je nagnalo Jaehaerysa da prisili njegovo dvoje dece Aerys i Rhaella na brak jer je obećano da će princ biti od njihove loze. Rhaegar je dugo bio ubeđen da je on Obećani princ, ali kada je shvatio da nije saznao je da će to biti neko od njegove dece. Zato je i zaveo Lyannu, jer njegova žena Elia nije mogla da ima više dece, a on je znao da mora da bude troje.

Izvor: Marie Claire/MTV.RS

 

Odgovorite