Radionica Dekoracije – Gračanica

Radionica Dekoracije – Gračanica

Youth Empowerment Support Center, Gračanica u saradnji sa Centrom za Mir i Toleranciju i Alternativnim Kulturnim Centrom, raspisuje konkurs za mini radionicu izrade dekorativnih predmeta i retusiranje starog namestaja tehnikom dequpage. Ovo je jedinstvena prilika da naucite kako da od starog napravite novo i da ulepsate svoj zivotni prostor.Pozivaju se zainteresovani, da apliciraju za učesnike. … Nastavi sa čitanjem »

RADIONICA ZA OBUKU RADIJSKIH VODITELjA

RADIONICA ZA OBUKU RADIJSKIH VODITELjA

Zbog velikog interesovanja, Youth Empowerment Support Center, Gračanica u saradnji sa Centrom za Mir i Toleranciju i Alternativnim Kulturnim Centrom, ponovo raspisuje konkurs za mini radionicu radijskih voditelja. Ovo je jedinstvena prilika da steknete iskustvo učeći od profesionalaca, u pravom radijskom studiju, sa pravom opremom. Pozivaju se zainteresovani, da apliciraju za učesnike. Na kursu za … Nastavi sa čitanjem »

Druga oktobarska kolonija

Druga oktobarska kolonija

Alternativni kulturni centar i Centar za mir i toleranciju Vas sa zadovoljstvom pozivaju na izložbu radova nastalih na oktobarskoj umetničkoj koloniji AKC-a, podržanoj od strane Austrian Development Cooperation. Događaj počinje u petak, 1. novembra 2013. u 21 čas, u prostorijama Alternativnog kulturnog centra u Gračanici.

Izložba oktobarske kolonije

Izložba oktobarske kolonije

Alternativni kulturni centar Vas sa zadovoljstvom poziva na izložbu radova nastalih na oktobarskoj umetničkoj koloniji AKC-a, podržanoj od strane Austrian Development Cooperation. Događaj počinje u ponedeljak, 28. oktobra 2013. u 21 čas, u prostorijama Alternativnog kulturnog centra u Gračanici. Dođite da se družimo!

“Tokyo Noise”

“Tokyo Noise”

Umorni ste od zapadnog sveta? Alternativni kulturni centar i Centar za mir i toleranciju Vas sa zadovoljstvom pozivaju na projekciju dokumentarnog filma “Tokyo Noise”, koji nudi presek stanja na umetničkoj sceni Tokija početkom prethodne decenije. Nakon projekcije će uslediti diskusija, otvorena za sve zainteresovane, kratka neformalna žurka i jam session. Sreda, 23. oktobar 2013. sa početkom … Nastavi sa čitanjem »

Sto godina gimnazije u Prištini

Sto godina gimnazije u Prištini

Nizom manifestacija prethodne nedelje obeleženo je sto godina postojanja Prištinske gimnazije. Gimnazija u Prištini je osnovana 17. oktobra 1913. godine ukazom kralja Aleksandra. Danas ovu školu pohađa 103 učenika. Prvi razred je ove godine upisalo 30 novih đaka. U toku slavljeničke nedelje organizovani su turniri u malom fudbalu, košarci i odbojci. U Domu kulture u … Nastavi sa čitanjem »

Knjiga “Odrešena neman” na sajmu u Beogradu

Knjiga “Odrešena neman” na sajmu u Beogradu

Knjiga “Odrešena neman” spisateljice Aleksandre Budimir Mandić biće predstavljena čitaocima na 58. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Knjiga, koja je veoma brzo postala popularna među čitaocima, imaće svoju promociju u nedelju 27. oktobra u 16:30 časova. Aleksandru Budimir Mandić takođe očekuje promocija knjige i u Mitrovici, na Ekonomskom fakultetu. Aleksandra je najavila i potpisivanje ugovora … Nastavi sa čitanjem »

IZLOŽBA RADOVA SA LIKOVNE KOLONIJE “KOSOVOTRANS”

IZLOŽBA RADOVA SA LIKOVNE KOLONIJE “KOSOVOTRANS”

Alternativni kulturni centar Vas sa zadovoljstvom poziva na izložbu radova nastalih na prvoj umetničkoj koloniji pod projektom “Hub for Kosovo – Serbia Cultural Exchange”, podržanog od strane Swiss Cooperation Office Kosovo i izvedenog u saradnji sa partnerima Kukipati (Đakovica) i Fine Art Dex (Beograd). Na koloniji učestvuju članovi umetničke inicijative “Art Brut Srbija” i gerilsko-umetničkog … Nastavi sa čitanjem »