Na današnji dan, 10. februar

Na današnji dan, 10. februar

1258 – Mongoli su zauzeli Bagdad, tadašnji centar islamskog sveta, spalili grad i pobili 10.000 ljudi. 1763 – Mirovnim ugovorom u Parizu završen je Sedmogodišnji rat, prvi oružani sukob svih evropskih sila. Sporazumom, koji su potpisale Velika Britanija, Francuska i Španija, Francuska se gotovo sasvim povukla iz Indije, a Velikoj Britaniji je prepustila i Kanadu. … Nastavi sa čitanjem »

Ljubavni horoskop

Ljubavni horoskop

Ne nadajte se „ljubavnim lekcijama“ – od Ljubavnog horoskopa. Vaš astrolog samo želi da Vam pomogne da odaberete jednu naročitu – „svoju pesmu“.    Ovan Vašim venama teče vrela krv, imate puno energije i rasplamsane strasti. Pred vama je uopšteno period pun napetosti, lako je moguće da dođe do neželjenog emotivnog ponašanja. Mars podstiče osvajanje, … Nastavi sa čitanjem »

LJUBAVNI HOROSKOP ZA 10. FEBRUAR 2018

LJUBAVNI HOROSKOP ZA 10. FEBRUAR 2018

OVAN Ljubavni Horoskop za 10. Februar 2016. U emotivnom zanosu imate velika ocekivanja, ali partner nije u stanju da ispuni sve Vase zahteve. Zadrzite samopouzdanje i optimizam. Ne mozete ocekivati da neko u potpunosti prihvati Vasu viziju, ako ne dajete dobar primer. Ljubavni kompromis predstavlja dobro resenje, pod uslovom da dobijate maksimum partnerove paznje i … Nastavi sa čitanjem »

Dnevni horoskop za 9. 2. 2018

Dnevni horoskop za 9. 2. 2018

Ovan Jako ste dobro raspoloženi danas. Iskoristite ovaj petak što bolje možete, budite aktivniji, bavite se sportom. Nemojte se preforsirati na poslu. Bik Potrudite se da ne trošite previše svoju energiju. Danas je dan za odmor. Nemojte trošiti previše novca, šoping nije preporuka za danas. Blizanci Nemojte ulaziti u rasprave sa bliskim osobama. Potrudite se … Nastavi sa čitanjem »

Na današnji dan 9. februar

Na današnji dan 9. februar

1540 – U Rudaj Fildsu kod Čestera u Engleskoj održana je prva trka konja. 1788 – Austrijski car Josif II objavio je rat Turskoj. U ratu, koji je završen 1791. po Austriju nepovoljnim Svištovskim mirom, na austrijskoj strani učestvovali su i srpski dobrovoljci pod vođstvom Koče Anđelkovića. 1801 – Mirovnim ugovorom između Austrije i Napoleonove … Nastavi sa čitanjem »

Preminuo Nebojša Glogovac

Preminuo Nebojša Glogovac

Televizijski i pozorišni glumac Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini života posle kraće bolesti. Poznat je po brojnim ulogama na televiziji i u pozorištu za koje je dobio domaća i međunarodna priznanja. Rođen je 30. avgusta, 1969. u Trebinju u SR Bosni i Hercegovini, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac. Porodica se … Nastavi sa čitanjem »

Na današnji dan 6. februar

Na današnji dan 6. februar

1515 – Umro je venecijanski izdavač i štampar Aldo Manucio (Manuzio), poznat po tome što je prvi upotrebio kurzivna slova (italic) i uveo mali praktičan format. Njegova izdanja (aldine) danas su bibliofilske retkosti. 1701 – Počeo je rat za špansko nasledje nakon kojeg je Španija izgubila Gibraltar, posede u Holandiji, Milano, Napulj i Sardiniju. Rat … Nastavi sa čitanjem »

Preminuo Džon Mahoni, zvezda serije “Frejžer”

Preminuo Džon Mahoni, zvezda serije “Frejžer”

Američki glumac Džon Mahoni preminuo je u 78. godini u Čikagu. Iz njegove pres službe saopšteno je da je preminuo nakon kraće bolesti. Mahoni je poznat po ulozi oca u hit sitkomu “Frejzer“. Njegova koleginica iz serije Peri Giplin prisetila se kako je Mahoni pevao na njenom venčanju, ali i njegovih najpoznatijih uloga. “Gledajte bilo … Nastavi sa čitanjem »

„Stenford“: Vakcina protiv raka uklonila tumore u miševima

„Stenford“: Vakcina protiv raka uklonila tumore u miševima

Istraživanje naučnika sa prestižnog američkog univerziteta „Stenford“, predvođena doktorom Ronaldom Levijem, pokazala su da je vakcina protiv raka uklonila tumore iz tela miševa, čak i u fazi metastaze.Istraživanje sprovedeno na miševima, tako što je vakcina direktno ubrizgavana u masu tumora, uspešno je eliminisale sve tragove malignih ćelija iz tela životnja, a trebalo bi da bude … Nastavi sa čitanjem »

Novi pad – bitkojn ispod 6.000 dolara

Novi pad – bitkojn ispod 6.000 dolara

Bitcoin je izgubio još 13 odsto vrednosti, spustivši se na nivo ispod 6.000 dolara, čime je najpoznatija svetska virtuelna valuta od početka 2018. godine izgubila više od 50 odsto vrednosti.Bitkojn beleži snažan pad u poslednje vreme zbog straha od regulatornih ograničenja najavljenih u mnogim zemljama prema ovom tržištu u povoju, što je izazvalo paniku među … Nastavi sa čitanjem »